Stichting Evenementen Haarlem Haarlem

Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem
Buitenrustlaan 19
2012 BL Haarlem
Bel ons op: 023-5311013
Meer informatie vind u op: 
Of mail naar: 

Waarom mensen lid worden van Kunst en cultuur clubs en verenigingen

Kort samengevat omvat cultuur alles wat met onze beschaving te maken heeft. Bij cultuur gaat het om normen en waarden, ons taalgebruik, onze eetgewoontes en tradities. En zo zijn er nog tal van voorbeelden te noemen waarbij kunst hier ook onderdeel van uit maakt. Er zijn diverse musea en tentoonstellingen waar je kan zien hoe cultuur in een ander land, streek of werelddeel zich heeft ontwikkeld. Omdat cultuur per land of streek verschilt, kan er ook op verschillende manieren tegen kunst worden aangekeken. Waar wij een bepaalde creatie als kunst bestempelen kan dit in een ander land verboden zijn, omdat de creatie is totaal niet binnen de normen en waarden past. Kunst is heel divers en kan zich op verschillende manieren uiten. Zo is beeldhouden of houtsnijwerk absoluut een kunst, maar ook muziek en dans, film en fotografie, literatuur, architectuur en theater vallen onder de kunsten. Eigenlijk komt het er op neer dat alles wat door onze creativiteit ontstaat onder kunst kan vallen. Als je hier meer over te weten wil komen, dan kun je hiervoor bij Stichting Evenementen Haarlem Haarlem terecht.

Waarom zou je lid worden van een club of vereniging?

Voor veel mensen is het lid worden van een club of vereniging vanzelfsprekend. Waar het voor veel jongeren vanzelfsprekend is dat zij lid zijn van een sportvereniging zijn er ook steeds meer jongeren lid van een cultuur- of kunstclub. Omdat ze het bijvoorbeeld leuk vinden om in een groepje een boek te bespreken dat ze hebben gelezen. Of om samen muziek te maken. Maar ook mensen van middelbare of oudere leeftijd zijn vaak li van een club of vereniging. Zo ook bij Stichting Evenementen Haarlem Haarlem. Het is fijn dat je hierdoor in contact komt met andere mensen, die dezelfde interesse hebben als die jij hebt. Hierdoor kun je met elkaar praten over hetgeen je interesseert of je bezig houdt, kun je andere inzichten krijgen en van elkaar leren. Daarnaast is het vooral ook een stuk gezelligheid dat het met zich meebrengt. Je bent de deur even uit en actief bezig met je lichaam of geest. Dit draagt bij aan een gezonder leven. Bovendien is het fijn om jezelf te kunnen ontwikkelen, zeker als dat op een gebied is waar je interesses liggen.

Stichting Evenementen Haarlem Haarlem

Welke activiteiten worden er door Kunst en cultuur clubs en verenigingen georganiseerd?

Er zijn heel veel verenigingen in Nederland die zich richten op diverse activiteiten die betrekking hebben op kunst. Op de site van Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem kun je zien dat er een groot aantal activiteiten wordt georganiseerd op diverse vlakken. Je hebt in heel veel plaatsen een Centrum voor Kunst en Cultuur waar een heel breed aanbod is. Het is mogelijk om een dans- of theater voorstelling bij te wonen, een rondleiding door een architectonisch gebouw of museum te volgen of een lezing over schilders, architectuur, gebouwen of moderne kunst aan te horen. Daarnaast worden er diverse cursussen gegeven, waardoor je jezelf verder kan ontwikkelen op het gebied van jouw keuze. Zo is het mogelijk om zelf te leren beeldhouden, moderne dans te leren of je te verdiepen in de geschiedenis van Nederland. Theater en musicallessen te volgen of een muziek instrument te leren bespelen. Over het algemeen worden er bij Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem allerlei creatieve cursussen georganiseerd, waarbij je jouw kunstzinnige creativiteit verder kan ontwikkelen.

Hoe vind je een vereniging?

Voordat je op zoek gaat naar een vereniging moet je jezelf eerst afvragen van wat voor soort vereniging je lid wil worden. Heb je interesse in kunst in het algemeen, of ben je specifiek in een bepaald onderdeel geïnteresseerd? En wil je je graag passief laten informeren door het bijwonen van lezingen of deelname aan een tour, of wil je graag zelf een bepaalde kunststroom leren beoefenen? Indien je specifiek geïnteresseerd bent in een bepaalde richting, dan zijn er diverse verenigingen die zich hebben toegelegd op jouw interesse, zoals Stichting Evenementen Haarlem Haarlem. Zo zijn er verenigingen die zich specifiek hebben gespecialiseerd in bijvoorbeeld folklore, poëzie of historische gebouwen in Nederland. Bovendien zijn er speciale verenigingen voor jongeren of studenten. Zodra je je keuze hebt gemaakt ga je via internet op zoek naar een club of vereniging bij jou in de buurt. Zo kun je je bijvoorbeeld bij Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem aanmelden en in contact komen met mensen die dezelfde interesse hebben.

Wat kost het lidmaatschap en hoe kan je je aanmelden?

Aan het lidmaatschap van een vereniging voor kunst en cultuur is meestal een kleine jaarlijkse bijdrage verbonden. Afhankelijk van de desbetreffende vereniging kan dat variëren van € 10 per jaar tot ongeveer € 100 per jaar. Bij sommige verenigingen is de contributie afhankelijk van je inkomen. Naar mate je meer verdient, betaal je een hoger bedrag aan contributie. Daarnaast moet je moet er wel rekening mee houden dat er voor verschillende activiteiten nog een afzonderlijke bijdrage van enkele euro’s wordt gevraagd, ter dekking van de kosten. Dit zijn dan bijvoorbeeld de kosten voor de toegang tot het museum of de kosten van het kaartje van de theatervoorstelling en een drankje in de pauze. Bij Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem kun je naast de kosten voor het lidmaatschap ook de bijdrage voor diverse activiteiten zien. Bij de meeste verenigingen kun je je via de website aanmelden als nieuw lid door het invullen van het contactformulier of aanmeldingsformulier. Bovendien heeft het lidmaatschap van een bepaalde vereniging nog een aantal voordelen. Eén van deze voordelen is dat je als lid vaak korting krijgt bij de aanschaf van producten of op toegangsbewijzen voor beurzen en tentoonstellingen die met de activiteiten van de vereniging te maken hebben.

Als bij de vereniging staat dat zij een ANBI is, wat houdt dat dan in?

Heel veel verenigingen voor kunst en cultuur zijn geregistreerd als ANBI. Dit staat voor Algemeen Nut Beogende Instelling. Dit soort instellingen kan meestal niet voortbestaan zonder subsidies en giften van mensen. Het zijn dan ook meestal vrijwilligers die de vereniging draaiende houden. Het voordeel van een ANBI status voor de vereniging is dat zij geen schenkingsbelasting betalen over de bedragen die zij als donatie ontvangen. Aan de andere kant hebben donateurs het voordeel dat zij de donatie als gift mogen aftrekken in hun aangifte inkomstenbelasting. Bij een donatie aan een culturele ANBI mag het bedrag van de donatie zelfs vermenigvuldigd worden met 1,25 voor de aftrek in de aangifte inkomstenbelasting. Op de site van Stichting Evenementen Haarlem in Haarlem kun je hier meer informatie over vinden.

Meer informatie vind u op de website van Stichting Evenementen Haarlem.

Neem contact op met Stichting Evenementen Haarlem via de telefoon op: 023-5311013. Of via email: . Of bezoek hun website:

Je vind Stichting Evenementen Haarlem op: Buitenrustlaan 19 2012 BL in Haarlem.