Op zoek naar muurdecoratie, wat zijn de mogelijkheden voor de verschillende ruimtes in huis? 

Soms kan het lijken wanneer je een huis inricht dat je mogelijkheden beperkt zijn. Vooral in een kleiner huis zul jij je dat vaak afvragen. Toch zijn er genoeg mogelijkheden om je ruimte optimaal te gebruiken. Alle legen muren kunnen hierbij gevuld worden. Muurdecoraties kunnen zelfs het kleinste appartementje supergezellig maken. Wij laten je hier zien welke mogelijkheden er zijn voor alle ruimtes in je huis.

Wat voor soorten muurdecoratie kun je gebruiken?

Als je een huis inricht dan denk je vaak als eerste aan de meubels. Toch is een muurdecoratie evengoed belangrijk wanneer je jouw huisje inricht. Een muurdecoratie kan van alles zijn. Behalve schilderijen kan dat ook posters, planken, memoborden, muurstickers, tekstborden en zoveel meer zijn. De muren kun je opfleuren zoals je zelf wilt zodat je sfeer creëert in je huis. 

De juiste muurdecoratie kan zorgen dat de ruimte goed benut wordt maar wat wel sfeer geeft aan je huis. Planken aan je muur kunnen al zorgen voor extra ruimte voor spulletjes die je in het zicht wilt hebben. Een spiegel kan bijvoorbeeld de ruimte optisch groter laten lijken. Voor elke ruimte heb je ook de juiste muurdecoratie. Je kunt traditioneel blijven of je gaat uit de box. Alles mag!

Een muurdecoratie woonkamer kan sfeervol zijn

Je hebt tegenwoordig schilderijen in allerlei kleuren en stijlen. De onderwerpen variëren wat het nog interessanter kan maken. Je zou een portrettenreeks kunnen maken in de woonkamer. Kies voor een modern abstract bijvoorbeeld of een schilderij met een dier. 

Een muurdecoratie woonkamer kan sfeervol zijn

Je kunt een woonkamer rustig houden of je maakt het kleurrijk. Een aquarel in je woonkamer zal zeker indruk maken op je gasten. In een kleine woonkamer zal een zwart wit schilderij of een abstract schilderij mooi zijn. In een kleine ruimte zal dat zeker de sfeer bepalen. 

Een muurdecoratie woonkamer kun je op verschillende manieren maken. Wat dacht je van kunst of gewone foto’s die je verwerkt in een galerijwand. Je zet verschillende foto’s op een wand. Gewoon foto’s in een lijstje en dan ophangen aan een muur. De foto’s op de wand kun je plaatsen hoe je wilt en gaat eenvoudig.

Zorg voor de juiste muurdecoratie slaapkamer

Een slaapkamerwand kan je in verschillende decoraties maken. Je kunt foto’s gebruiken of leuke schilderijen. Heb je een kleine slaapkamer dan zou een wandtapijt je kleur en patronen kunnen geven. Een leuke sjaal kan al veel wonderen verrichten als je die op een bepaalde manier ophangt. Verschillende soorten sjaals ophangen als muurdecoratie slaapkamer kan kleur geven als je sjaals gebruikt in diverse kleuren. 

Voor een slaapkamer kan een muurschildering een speciale toevoeging zijn. Een muur helemaal laten beschilderen zorgt voor een grote impact en is uniek. Je kunt het zelf laten schilderen maar ben je niet handig hierin dan zou je het kunnen laten doen. Wat je op de muur wilt laten schilderen bepaal je helemaal zelf. Een graffiti op een muur zal zeker opvallen in je slaapkamer. 

Het is zeker apart. In een slaapkamer kun je een leuke spiegel ophangen. In een kleine slaapkamer zou je een grote spiegel kunnen hangen. Spiegels reflecteren waardoor een kleine ruimte groter gaat lijken en lichter aanvoelt. Niet alleen kun je naar jezelf kijken maar het brengt sfeer in de ruimte.

Is houten muurdecoratie iets voor jou?

Vind je hout leuk en zou je ermee willen decoreren dan heb je veel mogelijkheden. Een houten plank bevestigen aan de muren geeft je niet alleen wat extra ruimte om leuke spulletjes op te zetten. Als je geen boekenkasten hebt kun je zwevende planken ophangen of andere objecten. Drie plankjes kun je ophangen op verschillende hoogtes waardoor houten muurdecoratie nog meer opvalt. 

Een houten muurdecoratie zijn er in vele designs Het kunnen dieren zijn, wereldkaart in het hout, houten wandteksten die je zelfs kunt personaliseren. Er zijn in een houten muurdecoratie zoveel mogelijkheden en het past bijna in elk interieur. Als je handig bent kun je deze soort muurdecoratie zelf maken. 

Een klok als muurdecoratie voor een slaapkamer of woonkamer

Klokken heb je in verschillende maten en kleuren. Klokken krijg je ook in industriële look. Een leuke klok aan je muur kan zorgen voor een mooie decoratie. In de woonkamer kun je bijvoorbeeld een grote klok hangen. Heb je een industriële woonstijl dan is een metalen klok een goed idee want het past er uitstekend bij. Het is opvallend en een echte eyecatcher.

Met een klok kun je in deze tijd variëren, dat maakt het extra leuk. Je kunt kiezen uit grote klokken en uit kleine klokken. De klokken zijn te krijgen in ouderwetse of in een modern design. Je kunt kiezen uit een robuust design maar ook in een zacht model. Als het om klokken gaat kun je los gaan. Het is wel afhankelijk van wat je interieur is.

Muurdecoratie buiten, welke kun je gebruiken?

Als het mooi weer is dan ben je waarschijnlijk veel in je tuin. Wist je dat je een schutting of een lege muur kunt decoreren. Er zijn veel verschillende mogelijkheden om je tuin op te fleuren met een muurdecoratie buiten. Leuke metalen figuren kun je ophangen aan de schutting of aan een saaie muur. Het fleurt meteen je tuin op. 

De tuin zal in ieder geval sfeervol zijn met een muurdecoratie buiten. Er zijn genoeg muurdecoraties te vinden die speciaal zijn gemaakt voor buiten. De meeste decoraties voor buiten zijn gemaakt van metaal. Een muurdecoratie buiten moet bestand zijn voor elk weer. Wil je de muur bij je voordeur decoreren dan zou je kunnen kiezen voor een metalen deurbel. 

Ziet er niet alleen klassiek uit maar is ook nog eens apart want niet iedereen heeft een metalen deurbel. Wat dacht je van een leuke tuinposter in je tuin als decoratie. Deze kun je al in veel designs krijgen. Er zijn zelfs mogelijkheden om er een te laten maken. Voor wanddecoraties is er keuze genoeg. 

Je ruimtes opfleuren met een muurdecoratie

Iedere ruimte kun je opfleuren met een muurdecoratie. Je moet alleen altijd kijken of de muurdecoratie past in de ruimte. Je zou ook ouder servies kunnen ophangen aan de muur. Je hebt hiervoor speciale ophangsystemen. Een oud bord die je in de kast hebt staan kan op een muur indrukwekkend uitzien. 

In plaats van lampen op een tafel te hebben staan kun je kiezen voor hangende lampjes. De lampjes nemen geen plaats in beslag. Voor kleine ruimtes is het ideaal maar natuurlijk kun je dat in elke ruimte doen. Je hebt altijd licht maar het neemt je geen plaats in beslag. En hang je de lampjes op een bepaalde manier op dan ziet het er ook nog bijzonder uit. 

Bijzondere wanddecoratie voor in je ruimtes

Wil je iets wat apart is en wat niemand heeft dan kun je kiezen voor bijzondere wanddecoratie. Dat kunnen leuke prints zijn van een stad of van de natuur. Deze decoraties voor in de ruimtes zijn opvallend. Je kunt hier denken aan mooie bloemen, een stad of een mooie zonsondergang. 

Je kunt de wanddecoratie in de grootte krijgen die je zelf wilt. Je kunt kiezen voor een paar kleine prints met hetzelfde onderwerp en die ophangen aan je wand. Bijvoorbeeld wat leuke vogel prints.